VIDEO | Young Impact inspireert jongeren van Montfort College op Zuid

Deze week zijn de scholen weer begonnen en honderden leerlingen van het Montfoort College werden door middel van workshops geïnspireerd om iets te doen voor hun omgeving. De organisatie Young Impact nam de school voor een dag over en trok de kinderen uit hun comfortzone.

Gedurende de dag waren er workshops en lessen over allerlei thema’s. Zo kwam bijvoorbeeld ook eenzaamheid aan bod. Daarnaast werden de kinderen actief aangezet om iets in hun omgeving te betekenen. De ene groep is straatvuil gaan opruimen in de omliggende wijk, terwijl de andere groep is gaan krijten op een van de trappen in het Zuiderpark. “Nu krijten we dat het okay is om gay te zijn en je moet gewoon zijn wie je bent. Dat willen we laten zien. We krijten het zodat iedereen zich hier thuis voelt”, vertelt een meisje. Een andere jongen is ook druk aan het krijten. “Ik heb een regenboog getekend. Om te laten zien dat we openstaan voor gays. Dat we er niet tegen zijn”, stelt hij.

Young Impact gaat het hele land door en was deze week in Rotterdam. “Wij willen eigenlijk jongeren laten ervaren hoe het is om iets voor een ander of voor de wereld te doen. Dat doen we aan de hand van een simpele formule. Eerst kijken we naar het talent, dan wat men belangrijk vindt en vervolgens hoe die twee te combineren zijn om in actie te komen”, legt Michelle van Vliet van Young Impact uit. Leerjaarcoördinator Elea Zandgrond hoopt dat de kinderen zich bewust worden van wat er om hen heen gebeurt. “Ze zitten soms heel erg in hun eigen bubbel. Als ze dan straks bijvoorbeeld naar buiten gaan om de straten schoon te maken, hoop ik dat ze ook echt zien dat er echt heel veel troep ligt en ze de volgende keer als ze iets weggooien twee keer nadenken”, besluit zij.