Vienne Haagoort is de nieuwe jeugdstadsdichter van Rotterdam

Acht jonge woordkunstenaars streden zaterdag 1 februari tegen elkaar om de titel Jeugdstadsdichter van Rotterdam. En Vienne mag het komende jaar deze naam dragen. 
De finalisten in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar kregen een masterclass schrijven en performen van ervaren Rotterdamse dichters. De zoektocht naar een jeugdige poëet komt van de huidige stadsdichter Dean Bowen. Hij ziet dit als een mooie manier om de stad door de ogen van jongeren te zien en ze daarnaast te motiveren om meer met taal bezig te zijn. Ruim veertig potentiële jeugdstadsdichters stuurden hun gedichten op. De vakjury bestaande uit onder meer Dean Bowen, voormalig stadsdichter Derek Otte en schrijfster Karin van Kalmthout selecteerde de acht finalisten: Angel, Ilja, Jersey, Fenne, Sophia, Vienne, Hind en Oumaima.

Net als stadsdichter Dean Bowen, wordt Vienne Haagoort gevraagd om gedichten te schrijven over alles wat met de stad te maken heeft. Daarnaast wint ze een cursus schrijven bij de SKVR en een jaar lang coaching door Dean Bowen. Vienne zal in ieder geval optreden tijdens het Poetry International Festival en het Kinderboekenweekfeest.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat