Vier Rotterdamse jongeren genomineerd voor Young Impact Awards

Vier Rotterdamse jongeren maken kans op een Young Impact Award. Rosalie, Leonoor, Johnny en Shanayla zetten zich in voor maatschappelijke kwesties, zoals eenzaamheid tijdens de coronaperiode en gelijke kansen binnen het onderwijs. De Young Impact Awards worden ieder jaar uitgereikt aan jongeren die zich inzetten om een verschil te maken in de wereld.

Over Shanayla schreven wij een paar weken geleden al een artikel. Samen met haar vriendin Nikita maakte zij eenzame ouderen blij met een bloemetje, zoals je op de afbeelding hierboven ziet (Shanayla staat als tweede vanaf rechts). Lees hier meer over het initiatief van Shanayla en Nikita.

Het is alweer de vierde keer dat de Young Impact Awards worden uitgereikt. Op die manier wil Young Impact, de organisatie die de maatschappelijke betrokkenheid bij jongeren wil stimuleren, jongeren belonen voor hun inzet.

Zes categorieën
In totaal zijn achttien initiatieven genomineerd in zes categorieën. Een van die categorieën is extra en gaat specifiek over hulp bieden tijdens de coronaperiode. Leonoor en Rosalie, twee bevriende studentes, zijn voor deze categorie genomineerd. Ze richtten Koetjes & Kalfjes op, waarbij studenten eenzame ouderen bellen en ze uit hun isolement halen.

Johnny en Shanayla zijn genomineerd in de categorie educatie. Johnyy zet zich in voor gezonde voeding en trainingen in het onderwijs en Shanayla maakt zich hard voor gelijke kansen in het onderwijs.

Stemmen kan tot en met 15 mei op de website van Young Impact.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat