Vierde editie All You Can Art eindigt met finnisage bij het Gemaal op Zuid

Alweer de vierde editie van het kunstproject All You Can Art van de Kunsthal is ten einde. Tijdens deze is op twee locaties op Zuid gewerkt om kunst ‘dichterbij de mensen te brengen’. Een van de twee oprichters David Bade: “We hebben voor de volgende keer toch een vaste plek nodig voor het overzicht, omdat de verspreiding heel groot was dit jaar.”

Tijdens de finnisage wordt de vierde editie afgesloten door de werken van zowel kunstenaars als de 33 summerschool studenten te presenteren. Het kunstproject beoogt kunst dichterbij de mensen te brengen. De kunstenaars en summerschool studenten zijn hier anderhalve maand geleden mee begonnen. Het atelier op de Groene Hilledijk gaat ermee door na de zomer.

David Bade zegt over deze locaties op Zuid: “We wilden meer uit de Kunsthal wegtrekken, omdat we met en voor de mensen willen zijn. Dan moet je verder reiken dan een museum. Daarin zijn we geslaagd. We hebben diverse groepen en plekken bereikt. De verspreiding is ook goed geweest voor ons team.”

De bedoeling is dat het project niet stopt na de zomer. Daarom is het belangrijk dat het project aanwezig is met een atelier op Zuid, maar ook door met kunstwerken mensen te blijven inspireren. Dat kan op vaste locaties, zoals in een verzorgingshuis voor ouderen of op en locatie voor dak- en thuislozen.

David vindt dat All You Can Art heel goed is gedaan. “We hebben nieuwe stappen gemaakt in ons onderzoek om draagvlak bij onszelf en de omgeving te vinden en creëren. Maar continuïteit is belangrijk om te vinden waar we op zoek naar zijn. Dat is een avontuurlijke tocht. Ik ben wel moe, maar ook heel blij”.

Bekijk hier de reportages over het kunstproject terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat