Vierde editie Zuidtopia Muziekmatinee in Het Gemaal op Zuid

Zuidtopia Muziekmatinee is een muzikale reis langs heden en verleden. In Het Gemaal op Zuid, in de Afrikaanderwijk, gebeurt dit aan de hand van de verhalen van bewoners en ondernemers uit Rotterdam-Zuid. Vandaag, zondag 10 maart is alweer de vierde editie en kunnen Rotterdammers kennis maken met gast Peter Klein Gunnewiek. De talkshow start om 16.00 uur en is gratis.

Tijdens zijn studie kwam Peter Klein Gunnewiek in aanraking met mode en theater. Zijn fascinatie voor vormgeving kon hij kwijt in zijn opleiding Kunst en Design. Na een start in de kunst volgde een overstap naar het lesgeven in het speciaal onderwijs. In Feijenoord zijn Peter en zijn personage Hellen van Zuid o.a. bekend van Ster Op Zuid. De muziek wordt deze middag verzorgd door Diona Fox & her Ragdolls, die een sfeervolle mix van popmuziek, jazz en soul zal brengen.

De middag wordt weer gehost door journalist Rachid Benhammou. Aansluitend is er de mogelijkheid om mee te eten bij de Wijkkeuken van Zuid (€ 9,50 p.p).

Het Gemaal op Zuid is een onafhankelijk kunst- en cultuurpodium midden in het hart van de Rotterdamse Afrikaanderwijk. Sinds enkele jaren vinden er tentoonstellingen, optredens, filmvertoningen, performances en andere culturele activiteiten plaats. Het is een plek voor presentatie, ontmoeting en productie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter