Viervoeters stelen de show bij Dogparade 010 Halloween Edition in de Doelen Studio

Al opgemerkt dat de weg voor de Doelen tot 8 november autovrij is? En hoe vier je dat beter dan met dé wandel-experts van de stad: viervoeters en hun baasjes. Daarom zijn tijdens Dogparade 010 The Halloween Edition op 2 november de spookachtigste hondjes van 2019 verkozen ter ere van die autovrije weg.

De jury heeft het erg moeilijk gehad, maar uiteindelijk komen ze eruit: de Halloweenste hondjes van 2019 zijn Danny en Sam. Samen met hun baasje zijn zij verkleed als hele spooky wandelende skeletten, de schrik van elke toeschouwer. Hoewel ze vrolijk dartelen over de rode loper, waren ze echt nog wel een beetje eng en dat merkte de jury zeker op!

De OPEN Rotterdam publieksprijs gaat naar de 14-jarige Tyler. In zijn met spinnenrag bedekte wandelwagentje raakt hij de harten van alle aanwezigen en zorgt hij voor het grootste applaus. Terecht, want Tyler is een hele speciale viervoeter. Hondjes zoals hij worden namelijk meestal maar 12 of 13 jaar oud, maar hij is al 14! Ondanks wat zware laatste jaren, met botkanker in zijn kaak en mobiliteitsproblemen. Hij is erg blij met de prijs en kwispelt vrolijk om die in ontvangst te nemen.

Na de verkiezing is er nog een fotomoment voor elk duo en alle baasjes en hondjes krijgen een doggybag van dierenwinkel de Rimboe en een mega-bot van slagerij Schell. De hondenparade werd mogelijke gemaakt door Gemeente Rotterdam, de Doelen en Vereniging Schouwburgplein.

Dogparade 010 is vorig jaar september uitgeroepen tot Echt Rotterdams Erfgoed door Museum Rotterdam. Daarnaast zijn er op OPEN Rotterdam een aantal series te zien geweest over baasjes en hun honden, zoals Rescue Dogs en Dogs with Jobs die in samenwerking met Dogparade 010 zijn gemaakt.

Bekijk hieronder foto’s van de verkiezing!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat