Vijfde editie festival

Het was alweer de vijfde editie van het evenement “Made in Africa”, waar bezoekers een middag en avond echte Afrikaanse sfeer konden zien, horen en proeven door verschillende acts en heerlijk eten.

“Ik doe dit nu vijf jaar, en we vinden het belangrijk dat er in de Afrikaanderwijk ook echt iets Afrikaans te zien is”, zegt Cindy Vos, die het evenement samen met Stichting Abrasa organiseert. “Het is voor mij een afspiegeling van verschillende Afrikaanse culturen die zich hier presenteren.” Die afspiegeling bestaat uit eten van Marokko tot schilderijen in Senegalese stijl. Elke marktkraam heeft ook een eigen land als thema, zoals Kameroen, Niger of Kaapverdië.

Het belang van het festival wordt omschreven als het bewaren en doorvertellen van de Afrikaanse cultuur. “Je moet niet vergeten waar je vandaan komt, sterker nog, wat je voorouders allemaal hebben meegemaakt, zegt Senegalese kunstenaar Ibrahim Diallo. Poëet Carlos Cardoso is om een andere reden op het festival: “er zijn toch heel wat mensen die een negatief beeld hebben over Afrika, terwijl er ook heel veel mooie en goede dingen zijn.” Dit hoopt hij via een muzikale spoken word act over te brengen op zijn publiek, “als trotse Afrikaan ben ik heel blij dat ik vandaag hier mag staan.”

De warmte (31 graden) speelde wel parten met de bezoekersaantallen voor het festival. “Jaar na jaar werd het drukker, maar de mussen vallen dood van het dak, dus het is nog wel stil”. TV-kok Hubert Trinidad verbaast zich ook over de stilte op het festival: “ik doe al vijf jaar mee, alleen heb ik het nog nooit zo rustig meegemaakt.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat