Vijftienjarig Rotterdams kickbokstalent maakt zich klaar voor EK

De Rotterdamse Erencan (15) staat aanstaande zaterdag op het EK kickboksen in Duitsland. Erencan wordt door zijn trainer en familie gezien als een kanshebber.
Het is een rustige normale jongen die het goed doet op school. Toch heeft de vijftienjarige Erencan een andere kant. Hij traint vier dagen per week zo’n 10 uur om professioneel kickbokser te worden, met volle support van zijn familie.

Vader Levent gaat vier keer in de week steevast met zijn zoon mee naar de trainingen. Ook mist hij en de rest van het gezin geen enkele wedstrijd van Erencan. De familie lijkt doordrenkt van het kickboksen. Erencan is aangestoken door zijn ooms en neefjes in België en op zijn beurt heeft hij weer zijn kleine broertje aangestoken, die nu op dezelfde sportschool kickboksles krijgt als Erencan. Ook moeder Hatice staat achter haar zoon: ,,Eerst vond ik het niks dat hij het deed, maar ik zie nu dat hij echt talent heeft dus ik hoop dat het wat wordt.’’

Trainer Bert de Frel ziet wel een talentje in de jeugdige bokser: “Ondanks zijn bouw is hij beresterk, dus ja hij maakt zeker een kans op het toernooi’’. Het toernooi vindt aanstaande zaterdag plaats in Duitsland. Na dit toernooi gaat Erencan zich voorbereiden op het WK in zijn leeftijdsklasse.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter