Visueel beperkt met een visie: zoveel mogelijk mensen inspireren

Annemarie Nodelijk is visueel beperkt, maar laat zich daar absoluut niet door uit het veld slaan. Ze heeft een eigen onderneming, verzorgt al zes jaar salsa danslessen en in januari organiseert ze een inspiratieavond voor het omgaan met beperkingen.

“Blind vertrouwen op succes is een sprekersavond. Dat houdt in dat er drie sprekers komen. Deborah Cameron, Pim van Ham en Martin van de Lustgraag. Zij vertellen alle drie hoe ze van hun talent een passie hebben gemaakt. Twee van hen hebben ook nog een visuele uitdaging”, legt Nodelijk uit. Ze swingt intussen op salsamuziek tijdens een door haar georganiseerde salsa-avond, want dat doet ze ook nog eens.

Ook daar helpt ze visueel beperkten. “Als ik hier dans weet ik heel zeker dat ik alles wat wordt uitgelegd ook mee krijg. Bij een gewone dansschool is dat niet altijd zeker”, vertelt een van de andere dansende mensen. “Ik ga ook weleens naar plekken waar gewoon populaire muziek gedraaid wordt. Maar daar moet ik altijd oppassen voor anderen. Want anderen weten niet dat ik niet zie wat zij zien. Dus hier voel ik me meer op mijn gemak dan daar”, legt een andere danseres uit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter