Vodafone activeert vanavond 5G-netwerk in Rotterdam

Momenteel maken we in Nederland gebruik van het 4G netwerk voor ons mobiele verkeer. Binnenkort wordt dit landelijk vervangen door een 5G netwerk en in Rotterdam en omgeving wordt dit nu al gelanceerd door provider VodafoneZiggo.

Steeds meer mensen internetten met hun mobieltjes en dit neemt in de toekomst alleen maar toe, daarom is 4G niet langer voldoende en lijkt 5G onvermijdelijk. Dit netwerk wordt nu ingezet om slechte verbindingen te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat iedereen in Rotterdam en de rest van Nederland een goede verbinding heeft, worden er ook meer antennes bij geplaatst, zoals op lichtmasten en bushokjes.

Toch zijn er ook mensen sceptisch als het gaat om deze ontwikkeling. Want hoe zit het met de gezondheid en privacy van de gebruikers? Volgens een medewerker van GGD Rotterdam-Rijnmond zijn zorgen over de gezondheid in ieder geval niet nodig. “Uit meerdere onderzoeken blijkt, dat het niet schadelijk is voor de gezondheid”, vertelt GGD Rotterdam-Rijnmond.

Op dit moment zijn er nog erg weinig mensen die gebruik kunnen maken van dit netwerk. Je moet namelijk een smartphone hebben die beschikt over de 5G-verbinding. Vanavond schakelen telefoons automatisch terug naar 4G-verbinding, waar er nog geen 5G beschikbaar is.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat