Voedselbank Rotterdam overladen met eten uit horeca

De Voedselbank Rotterdam heeft door de sluitingen van horeca’s flink wat voedsel ontvangen. En dat is zeer welkom, want het zijn drukke dagen bij de voedselbank… Door het coronavirus hebben zij namelijk een tekort aan vrijwilligers.

De voedsel donaties zijn van verschillende horecabedrijven die gedwongen hun deuren moeten sluiten voor drie weken. “Het voedsel dat wij hebben gekregen blijft niet lang houdbaar, omdat het bijna volledig bestaat uit vers producten. Ik denk dat wij zo’n twee dagen lang mensen kunnen helpen met dit voedsel”, zegt perswoordvoerder Rob Boswinkel.

Dat mensen hamsteren hoeft geen probleem te zijn, volgens Rob. De organisatie heeft als back-up plan verschillende fondsen die hen steunen met geld en eten. “Er is geen kans voor ons dat wij gedwongen dicht moeten en dat hamsteren gaat ook wel overwaaien.”

Er zijn wel andere problemen… Diverse voedselbanken zijn gedwongen hun deuren te sluiten vanwege te kort aan vrijwilligers en personeel. “Nu de studenten geen school hebben zou het fijn zijn als zij ons een helpende hand geven om eten sneller voor de Rotterdammers in te pakken.” Per week wordt er zo 80.000 kilo aan eten weggegeven en bezorgt de organisatie bij tweeduizend Rotterdammers voedselpakketten.

 

Rotterdam staat klaar voor elkaar! Ben je benieuwd naar alle manieren waarop Rotterdammers elkaar ondersteunen tijdens de coronacrisis? Kijk dan hier!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat