Voldoende drinken en luchtige kleding: goed voorbereid voor Halve Marathon van Rotterdam

Hardloopliefhebbers hebben dertien jaar moeten wachten, maar het is bijna zover: de halve marathon van Rotterdam. Zaterdag 31 juli rennen meer dan 9.000 lopers 5, 10,55 en 21,1 kilometer door Kralingen en de Esch. En natuurlijk mét het iconische einde op de Coolsingel! Hoe kom je als renner het best voorbereid aan de start? En waar moet je op letten?

“Renners moeten vooral goed blijven drinken en zich kleden op de warmte”, zegt Wilma van Onna, eigenaar van Run2Day aan de Meent. “Begin al een paar dagen van tevoren met water drinken. Het gaat warm worden zondag en je gaat veel vocht verliezen. Alvast magnesium slikken kan ook helpen.”

Voorbereid aan de start
Ook tijdens het rennen blijft het drinken belangrijk. Wilma: “Neem bij iedere drankpost, om de vijf km, het drinken aan. Ook al heb je na die eerste vijf nog geen dorst.” Om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen is het volgens de eigenaar van de winkel ook belangrijk om op tijd je startnummer op te halen en bij de Binnenrotte te staan. Zelf rent Wilma zondag ook mee, “maar mijn persoonlijk record van de halve in één uur en tien minuten ga ik deze keer niet halen.” Ook de mensen langs de kant zijn belangrijk volgens Wilma, als je haar voorbij ziet rennen laat je dan vooral horen!

De halve marathon op 31 juli is één van de weinige hardloopwedstrijden deze zomer in Nederland en de weersvoorspelling liegt er niet om: 26 graden. Nu beginnen de lopers vroeg, om 09.00 uur gaat de 21 kilometer van start, waarna de tien en de vijf volgen. Na dertien jaar afwezigheid is de halve marathon dus weer terug, waarschijnlijk wordt het weer een jaarlijks terugkerend evenement, maar voortaan in september.

World Police & Fire Games
Tijdens de 21 kilometer rennen ook 350 medewerkers van de brandweer, politie, douane en dienst justitiële inrichtingen mee voor de World Police & Fire Games die op dit moment plaatsvinden in Rotterdam.

De route begint op de Binnenrotte en gaat daarna om het Kralingse Bos heen, richting de Esch, om de watertoren heen, terug langs de Plas en eindigend op de Coolsingel. De kortere routes vind je op de website van de organisatie, net als de overige informatie. Ook zijn de renners met hun startnummers te volgen via de app tijdens de wedstrijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eric Brommert (@ericbrommert)

Volg zaterdag 31 januari de halve marathon bij OPEN Rotterdam!