Volg Wijnand Pijpers & zijn verzetsgenoten in het jaar 1943 met deze nieuwe OPEN Instagramserie

Vanaf maandag 21 april tot en met woensdag 5 mei volg je dagelijks op Instagram het verhaal van de verzetskrant ‘De Wacht’ van verzetsleider Wijnand Pijpers en zijn verzetsgenoten! Met de krant informeren en mobiliseren zij Rotterdammers, waar we vandaag de Instagram-app voor zouden gebruiken. De serie van filmmaker André Pijnappel wordt dan ook volledig uitgezonden op de Instagramkanalen van De Wacht en OPEN Rotterdam.

De serie van filmmaker André Pijnappel wordt volledig uitgezonden in de Instagram Stories. Anders dan vergelijkbare Instagram-producties, focust ‘De Wacht’ zich op het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Wijnand Pijpers, de leider van een Rotterdamse verzetsgroep, die vanuit het oude Sint Franciscus Gasthuis de verzetskrant ‘De Wacht’ uitbracht. In het boek ‘Onze vaders in verzet’ van Aad Kosters en Pierre Pijpers werd zijn verhaal eerder verteld.

Daniel Zijl is een acteur uit de serie en speelt de jonge Han, die veel bewijsdrang heeft. Een rol waarin Daniel veel van zichzelf kwijt kon, hij is namelijk transgender en veel geworsteld met zijn eigen bewijsdrang en mannelijkheid. Regisseur André kwam hier pas na de opnames achter en vind dat eigenlijk alleen maar goed. ‘Het zou niet uit moeten maken’. 

De serie is vanaf 21 april ook te kijken op OPEN Rotterdam TV.