Voor de tweede keer een dag vol Rotterdamse films op IFFR

RTM, de Rotterdamse filmdag keert ook dit jaar terug op het International Film Festival Rotterdam. Op vrijdag 25 januari staat Rotterdam centraal bij LantarenVenster. Het wordt een dag met wereldpremières, klassiekers, documentaires, archiefmateriaal, videoclips, installaties en lezingen, allemaal van Rotterdamse makers.

Tijdens de Rotterdamse filmdag zijn er een aantal wereldpremières, waaronder Vinyljunkies van Elsbeth van Noppen. Hierin staan vaste klanten van platenzaak Demonfuzz Records centraal. Ook wordt de zevendelige dramaserie De terugkeer van André van der Hout in zijn geheel vertoond. Deze serie speelt zich af in de Rotterdamse haven.

Daarnaast is er ruimte voor korte film. Speciaal voor de 48e editie van IFFR wordt een selectie van de beste inzendingen van de afgelopen jaar 48 Hour Film Project Rotterdam vertoond, die ook eerder op OPEN Rotterdam zijn uitgezonden. Ook Roffa Film Club en Rotterdams Open Doek laten werk van Rotterdamse makers zien.

Ook zijn er clips uit OPEN Rotterdam tv-programma Roffa Represent en 010 Got Lines te zien tijdens deze dag. Op het programma staan ook RTM talks, Rotterdamse klassiekers en videoclips uit 2018 van Rotterdamse artiesten. Een groot deel van het programma is gratis toegankelijk. Meer informatie op IFFR.com/RTM.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter