Voor – en tegenstanders van de PVV laten zich horen

Rotterdam was zaterdag 20 januari het toneel voor twee totaal verschillende gebeurtenissen. Geert Wilders bezocht Rotterdam en liep met spandoeken door het centrum. Ondertussen werd in Rotterdam Zuid het Welkom Hier Festival gehouden. Een festival georganiseerd door organisaties die zich bezighouden met het welzijn van vluchtelingen.
De PVV van Wilders doet dit jaar voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. In het kader daarvan bezocht Wilders onze stad. Zijn aankomst op Rotterdam Centraal trok veel bekijks. De PVV werd vergezeld door afgevaardigden van Vlaams Belang en Pegida. Met de leus ‘Nederland weer van ons’ maakte Wilders een korte wandeling door de stad.

Ook waren er tegenstanders van Wilders aanwezig. Aanhangers van politieke partij DENK liepen rond met spandoeken met daarop de tekst ‘Nederland is van ons allemaal’ en de Rotterdamse PvdA liet van zich horen met de ‘Hart tegen Hard’- actie waarbij mensen geknuffeld werden.

Aan de andere kant van de stad was ook een tegengeluid te horen op de komst van Wilders in de stad. Bij Theater Zuidplein werd het Welkom Hier Festival georganiseerd. De organisatoren van het festival wilden hiermee de kracht van vluchtelingen én de solidariteit van Rotterdammers naar vluchtelingen toe laten zien. Tijdens het evenement was er een initiatievenmarkt, verschillende podiumprogramma’s, theater, spoken word, film en een kinderprogramma, met optredens van zanger Pierre van Duijl en Syrische schrijver/dichter Adnan Alaoda.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat