Voor in je agenda: Wereldhavendagen dit jaar op 2, 3 en 4 september

De Wereldhavendagen gaan dit jaar weer door. Twee jaar lang gooide corona roet in het eten. Maar dit jaar komt er weer een vol programma. De 45e editie valt samen met de 150e verjaardag van de Nieuwe Waterweg en de negentigste verjaardag van het havenbedrijf.

Tijdens de Wereldhavendagen kunnen jongeren goed zien waarom de Rotterdamse haven bijzondere plek is. Professionals gebruiken dagelijks slimme technologie om grote dingen zoals containers te verplaatsen.

Directeur van Stichting Wereldhavendagen Sabine Bruijnincx vertelt dat ze een deel van de online programmering uit de coronaperiode behoudt:“Ook organiseren we dit jaar nog meer activiteiten voor jongeren. Ook verduurzamen we snel verder: de Wereldhavendagen is één van de elf evenementenorganisatoren die samen met gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals de Duurzame Deal heeft gesloten.”

Programma
Het volledige programma van de Wereldhavendagen 2022 wordt begin juli bekend gemaakt. De kaartverkoop voor excursies start half augustus. Het is wel vanaf vandaag al mogelijk om op de website van de Wereldhavendagen tickets te bestellen voor de excursie van P&O.

OPEN Rotterdam doet jaarlijks verslag van de Wereldhavendagen. Eerdere reportages kijk je hier terug.