Voorbereiden op de marathon samen met Osvaldo

De Marathon Rotterdam staat weer voor de deur. Aankomend weekend zal het startschot klinken tijdens de 36e editie van de Nationale Nederlanden Marathon Rotterdam. Voorbereidingen voor dit evenement zijn in volle gang, zo ook bij Osvaldo Fernandes de Brito.
In aantocht naar het evenement is hij volop aan het voorbereiden bij zijn atletiekclub PAC in het Kralingse Bos. Met een voorbereiding van maar liefst 6 maanden is op zondag de dag daar waarop Osvaldo de route van 42,195 km zal gaan lopen.

Osvaldo was ooit begonnen met een trainingsprogramma waar hij 3 km ging lopen, wat hij toen erg zwaar vond. Maar sindsdien is hij elke dinsdag en donderdag te vinden bij zijn club. Hardlopen is voor hem een uitdaging, maar ook een vorm van meditatie. En dat doet hem goed!

Osvaldo’s persoonlijk record staat op 3 uur en 14 minuten en hij wil deze editie voor een nieuw record van 3 uur en 10 minuten gaan. Als wij echter zijn trainingsmaatje David moeten geloven, zal Osvaldo zelfs onder de 3 uur lopen. Veel succes Osvaldo!