Voorbereidingen voor Stadsdialoog in volle gang

Thamar Kemperman is regisseur bij werkplaats Formaat, en legt uit dat het meer dan alleen simpelweg een toneelclubje is: “Het is veel meer dan dat, we willen het gesprek aangaan met buurtgenoten, en daar willen we toneel als middel voor gebruiken, omdat dit veel effectiever werkt. Je merkt echt dat er dan verhalen uitkomen die bij een gewoon dialoog er niet uitkomen.

Kern bij het dialoog is het meedoen van twee jongens uit de wijk, in dit geval de 19-jarige jongens Mohssen en Marouane, die bij het project zijn gehaald door een jongerenwerker, en zowaar een nieuwe hobby hebben ontdekt: “Ik wist nooit dat toneel iets voor mij was, maar we vinden het nu superleuk, en we kunnen hiermee de ouderen laten zien wat er allemaal op straat speelt.”, aldus Marouane.

En daarnaast helpt het hun ook bij het ontwikkelen van andere vaardigheden, waarmee ze weer een voorbeeld voor leeftijdsgenoten uit de wijk vormen: “Je ontwikkelt je sociale vaardigheden ontzettend, en ook met de mensen van Formaat…eerst kenden we die mensen helemaal niet. Je gaat uit je comfort zone zodoende.”, voegt Mohssen toe.

Het stadsdialoog van Kralingen-Crooswijk vindt plaats op 17 november in De Branding.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat