Voormalig Blijdorp directeur blijft liefde hebben voor de dierentuin

In augustus vertrok Marc Damen als directeur van Blijdorp. Sinds 2009 was hij werkzaam bij de dierentuin. Hij heeft een enorme liefde voor dieren en voor Diergaarde Blijdorp.
Marc heeft als directeur de Diergaarde door zware tijden geloosd. De subsidie werd met miljoenen terug geschroefd. Het was voor de directeur geen makkelijke taak om mensen te moeten ontslaan als gevolg van deze bezuinigingen: “Het vervelendste besluit is het mensen moeten ontslaan voor financiële redenen. Gewoon iemand die altijd hard heeft gewerkt. Die ’s nachts terug kwam omdat er een pomp kapot was of omdat er een dier ziek was. Om tegen zo iemand te moeten zeggen: “Sorry, maar je baan houdt hier op” is oneerlijk maar het moest gebeuren. Uiteindelijk heeft dat ervoor gezorgd dat de Diergaarde blakend van gezondheid is, maar leuk is anders.”

De liefde voor dieren begon bij Marc al vroeg. Thuis hadden ze geen huisdieren, maar na een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen wist hij dat hij iets met dieren wilden gaan doen. Hij begon als neushoorn verzorger. Hij ging zoötechniek studeren. Deze studie is een combinatie tussen biologie en economie. Diergaarde Blijdorp bleef voor hem altijd een droom om voor te werken. Hij neemt dan ook met een bitterzoet gevoel afscheid van de dierentuin. Hij vindt het tijd dat iemand anders met een frisse blik de dierentuin gaat leiden. Daarnaast is hij ook weer toe aan een nieuwe uitdaging. Hij blijft wel als adviseur aan de dierentuin verbonden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat