Voorstelling over de dood en rouwen in Theater Zuidplein

De Rotterdamse Mia, Eloah en Alice vertellen op zondag 10 november in Theater Zuidplein, ieder hun eigen verhaal tijdens theatervoorstelling de Rouwmonologen. Ze nemen je mee in hun eigen persoonlijke rouwproces, met een lach én een traan. De Rouwmonologen is een theatervoorstelling, waarbij storytelling, muziek en je eigen identiteit centraal staan. Drie vrouwen. Drie monologen over begraven, rouwen en weer doorgaan. Hoe ga je in Nederland eigenlijk om met intens verdriet als je een Caribische achtergrond hebt? Krijg je nog tijd om te rouwen? Of wordt je maandagochtend weer op kantoor verwacht?

In deze theatervoorstelling komen praktische situaties aan bod waar de dames dagelijks mee te maken hebben. Mia: “als Rotterdammert in hart en nieren dacht ik, schouders eronder en knallen. Beter gezegd: ‘niet lullen maar poetsen. Maar dat viel in de praktijk toch nog behoorlijk vies tegen…” Eloah vult aan dat haar eigen ervaring is:’’zelfs om rouwen kan je lachen! Wist jij dat?” Alice vertelt dat ze het erg frustrerend vond dat mensen aan haar vroegen of ze nu al klaar was met rouwen. Door de verhalen van Mia, Eloah en Alice, krijg je ook een kijkje in typische Surinaamse en Kaapverdiaanse rouwrituelen.

Drie vriendinnen komen elkaar tegen bij de begrafenis van een gezamenlijke vriend. Na afloop drinken ze een kopje koffie en praten ze over hun eigen rouwproces. Deze drie vrouwen behoren tot de tweede generatie Nederlanders met een Caribische achtergrond (Surinaams & Kaapverdiaans). De drie vriendinnen willen echt een beleving meegeven aan de bezoeker daarom is er zowel voor als na de voorstelling ruimte om met elkaar te praten over de inhoud van de voorstelling.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat