VR-RR komt met eigen waarschuwingsapp

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond komt met de nieuwe app ‘Rijnmond Veilig’ om in noodsituaties bewoners in regio Rijnmond te waarschuwers met een pushbericht. Deze app is een aanvulling op NL Alert, die gisteravond afging na een brand op de Wijnhaven.

De nieuwe app van de VR-RR kan beter pin pointen waar er precies gevaar dreigt. Jop Heinen van de Veiligheidsregio: “Gebruikers kunnen zelf aangeven wanneer ze bericht willen ontvangen. Dit kan zijn als iets in de straat, wijk of zelfs in de stad gebeurt. Ook willen we vaker via de nieuwe app informatie geven, ook als er geen NL Alert noodzakelijk is. Bijvoorbeeld bij een grote politieaanwezigheid bij een aanhouding.” Deze app wordt begin 2018 gelanceerd.

Het landelijke systeem NL Alert werkt met radiosignalen die via zendmasten van mobiele telefoons berichten naar smartphones kan sturen. Het gebied dat met een NL-Alert bereikt wordt, is daardoor vaak breder. Zo kregen bewoners uit Prins-Alexander en Noord ook een NL-Alert-bericht over de brand bij de flat 100Hoog aan de Wijnhaven.

Wij spraken vandaag Jop Heinen van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond over de NL-Alert die is uitgezonden na een grote brand op de Wijnhaven: