Vreewijks stel Adrie en Annemarie runnen pakketpunt in rijtjeshuis: ‘We doen het voor de buurt’

Een pakketpunt zou je normaal gesproken in een supermarkt of een tabakshop verwachten, maar ‘Service point Vreewijk’ opereert vanuit een rijtjeshuis aan de Sparrendaal in Vreewijk. Drie grote internationale pakketdiensten staan bewoners toe vanuit huis postpakketten te distribueren. Dat levert rond de veertien cent per pakketje op. Voor het geld hoeven ze het dus niet te doen: “We willen daarmee de buurt samenbrengen.”

De woonkamer aan de Sparrendaal wordt bezet met een enorme stellingkast vol met pakketjes. Daarom is er ook de ambitie om uit te wijken naar een groter pand: “Dan heb ik mijn huiskamer terug”, lacht Adrie. “Homer, UPS of DHL?!”, zo worden klanten door Adrie begroet. Dan volgt een uitwisseling van QR-codes, adressen en natuurlijk het pakketje.

Maar er gebeurt veel meer bij het huis van Adrie en Annemarie. Vreewijkers kunnen ook bij het stel terecht voor een praatje en daarmee verbinden ze de buurt. Ieder jaar in december tuigen de pakketdistribuerders een grote kerstboom op. Dan wordt de hele buurt uitgenodigd voor warme chocolademelk met slagroom. Adrie is naast partner ook mantelzorger van Annemarie die chronisch ziek is. Annemarie leerde Adrie kennen via een online-datingspel. Ze zat toen nog in een giftige relatie: “Hij heeft me daar weggehaald – ik kwam van de hel in de hemel terecht.”