Vrijwilliger Jeroen neemt mevrouw Mariman mee op stap: ‘Het is een zalige jongen’

Jeroen Wolf gaat ongeveer eens in de drie maanden een avondje uit met ouderen. Dit doet hij voor de stichting Vier het leven die zich inzet tegen eenzaamheid onder senioren. Hoewel hij zelf net vader is geworden en een drukke baan heeft, deelt hij graag zijn tijd met de ouderen.
“Het is toch fantastisch dat je deze mensen, deze toppers, een leuke avond kan geven door simpelweg met ze naar het theater te gaan”, begint Wolfs. “Hatsikidee”, floept hij uit, als hij weer eens een deur open houdt voor een van de ouderen die hij mee op stap neemt. “Vanavond ga ik met mevrouw Mariman en mevrouw Elkhuizen naar de musical ‘Hello Dolly’”, blikt hij vooruit.

“Ik sla eigenlijk twee vliegen in één klap. De reden dat ik dit ben gaan doen, is dat ik ieder jaar het voornemen heb om meer het theater te bezoeken. Hiermee kan ik dus ouderen blij maken en mijn goede voornemen vervullen”, stelt Wolfs. Mevrouw Mariman is erg blij met hem. “Ik zei de eerste keer wel: ‘Joh, wat doe je met al die oude wijfjes’, maar dat kwam vanwege zijn oma. Die zei dat ‘ie dat moest doen. Het is een zalige jongen”, vertelt ze. “Ik heb zelf mijn opa en oma niet gekend. Mijn laatste opa is vrij vroeg gestorven. Mijn vriendin heeft wel een oma. Oma Truus en die ging mee met Vier het Leven. Toen hoorde ik daarover en dacht ik: ‘Ja dit vind ik ontzettend leuk”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter