Vrijwilligers zamelen €10.000 in voor ramadan voedselpakketten

De vrijwilligers van ZAMZAMcharity zetten zich in voor een betere wereld. Ze zamelen geld in voor voedselpakketten. Ze zijn nu bezig met een actie voor de ramadan. Dat is een groot succes: ze hebben al ruim €10.000 ingezameld voor voedselpakketten.

ZAMZAMcharity haalt zijn inspiratie uit de Islam. Voor Osama Akmal, voorzitter van ZAMZAMcharity, is het helpen van anderen heel belangrijk vanuit zijn geloof: “De profeet heeft gezegd dat de beste liefdadigheid is het voeden van armen.” De non-profit organisatie wil over de hele wereld waterputten bouwen. Ze hebben er zes gebouwd, maar de corona crisis zorgt ervoor dat ze hun werk moeten stilleggen. De organisatie zit niet stil. Ze zijn geld gaan inzamelen voor voedselpakketten om mensen die het zwaar hebben in de Ramadan te ondersteunen. Ze hebben ruim €10.000 opgehaald binnen ruim een week. Dat bedrag wordt onderverdeeld over zes landen: Nederland, Guinee, Sierra Leone, Pakistan, Marokko en de Filipijnen.

De vrijwilligers van ZAMZAMcharity verdienen geen geld aan de stichting. Ze betalen zelfs de onkosten zelf zodat al het geld wat ingezameld wordt, besteed kan worden aan het eten.

De stichting heeft nog veel meer plannen. Als het weer mogelijk is dan gaan ze door met het bouwen van waterputten. Ze zouden ook graag weeshuizen willen ondersteunen of zelfs weeshuizen of scholen bouwen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat