Vrouwen maken ‘hart onder de riem’ voor borstkankerpatiënten op Valentijnsdag

In wijkcentrum stichting De Nieuwe Nachtegaal wordt op deze Valentijnsdag hard gewerkt! Een groep vrouwen vullen ‘Heart Pillows’ en naaien deze dicht. Deze gevulde kussens geven een verzachtende werking bij vrouwen die net geopereerd zijn van borstkanker.

Dilly van der Padt heeft twintig jaar van haar leven in stoffenwinkel Schroder Modestoffen en Fournituren gewerkt. Zij nam afgelopen november dan ook met pijn in haar hart afscheid van het vak. Haar hartenwens was om haar arbeidzame leven af te sluiten en de komende jaren ‘Heart Pillows’ te maken voor net geopereerde borstkankerpatiënten. Deze wens ging in vervulling!

Met ruim twintig vrouwen begon Dilly aan de eerste kussens. Intussen hebben zij de vier ziekenhuizen van het Borstcentrum Zuid Holland Zuid weten te bevoorraden voor de borstkankerpatiënten. Deze Valentijnsdag vindt de tweede ‘Heart Pillow’-middag plaats, waarbij ook een groep kinderen hartjes gaan maken.

Wil jij deze patiënten ook een warm hart toedragen door en een eigen ‘Heart-Pillow’ te maken? Je kunt voor (patroon)informatie contact opnemen met Dilly van der Padt via haar Facebookpagina.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat