Vuurfestival: Rotterdam Noord in vuur en vlam

Aankomend weekend wordt Luchtpark Hofbogen omgetoverd tot een vuurparadijs met een uitgebreid en spectaculair programma. VUUR & VLAM Festival vindt plaats op het dak van de Hofbogen en heeft daarmee een uniek decor.

Het driedaags vuurfestival ‘Vuur en Vlam’ heeft een programma voor jong en oud met spectaculaire vuurshows, live muziek, vuurkunstenaars, bijzondere installaties en theater. Ook kun je genieten van een hapje en drankje.

Op vrijdag 18 januari start het festival met een openingsact, waarbij muziek wordt gemaakt door middel van vuur, explosies en bliksem. Hoe dat kan? Door een chemicus, elektricien en muzikant bij elkaar te zetten onder de naam Symphony of Fire.

Daarnaast is er een doorlopend programma, bijvoorbeeld met Carnivale. Een van hun bezienswaardigheden is de 2 miljoen volt man: de spanning (letterlijk) loopt hoog op tijdens deze spectaculaire show waarbij zeer hoge frequenties opgewekt worden met een teslatransformator. Het mobiele theater Karavana zorgt op voor bizarre ontmoetingen, interactieve performances en magische installaties. Karavana neemt jong en oud mee naar een wonderlijke wereld van muziek, acrobatiek en vuur.

Dagelijks tussen 16.30 en 19.30 uur zijn er activiteiten voor kinderen. Kinderen leren hoe je een goed vuurtje kan maken, hoe je kan ijzer smeden (12+) en hoe je kunt tekenen met vuur. Ook aan eten is gedacht: geroosterde marshmallows, zelfgemaakte pannenkoeken en warme chocomelk.Meer informatie over het vuurfestival vind je op www.vuurenvlamfestival.nl

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter