VVD wil huldiging oranje op Coolsingel: wat willen Rotterdammers?

VVD Rotterdam dient de motie ‘Laat de Coolsingel oranje kleuren’ in, waarin de partij laat weten dat de Rotterdamse Coolsingel de plek is voor de huldiging van Oranje. Het Nederlands elftal heeft de knock-outfase nog niet bereikt, toch heeft de Rotterdamse VVD het er druk mee.

Of Oranje überhaupt de voorrondes overleeft, is nog even afwachten. Het Nederlands elftal heeft nog geen drie wedstrijden gespeeld en er wordt nu al gedacht aan een heuse huldiging in Rotterdam, tot ongenoegen van vele Rotterdammers. Donderdag 1 december zal de motie worden besproken door de gemeenteraad. Of de motie dan nog zin heeft, is nog maar de vraag. Nederland speelt vanmiddag tegen Qatar.

De motie maakt veel los

Ook Rotterdammers Jeroen en Gerard zijn minder enthousiast dan de VVD, in tegendeel zelfs…

Amsterdammer Ben is wel voorstander van de motie, maar dat is overigens alleen omdat hij er ver vandaan wil zijn

Feyenoord is momenteel Winterkampioen en staat dus bovenaan de Eredivisie. “Bij het winnen van de wereldtitel kan een huldiging alleen plaatsvinden in de voetbalhoofdstad van Nederland. Het feit dat Feyenoord momenteel de ranglijst van de Eredivisie aanvoert, onderstreept nogmaals dat Rotterdam de voetbalhoofdstad van Nederland is. Bovendien hebben de Rotterdammers nog een groot feest te goed, omdat het songfestival van 2021 niet groots gevierd kon worden vanwege alle corona maatregelen”, aldus VVD Rotterdam.