Waar kan je nog naartoe in Rotterdam als je last hebt van hooikoorts?

210610_hooikoorts

Hatsjoe! Snotterige neuzen, jeukende ogen en een droge keel: het hooikoortsseizoen is in volle gang. De pollen vliegen je om de oren, iets wat Rotterdamse hooikoortspatiënten deze dagen tot wanhoop drijft. Als je het minst last wilt hebben van hooikoorts moet je de oorzaak van het probleem ontwijken, maar waar kan je nog naartoe als je er last van hebt?

Monique Rosa van de Hooikoortspoli Rotterdam geeft advies: “Het klinkt heel sneu om te zeggen, maar als je op dit moment last van hooikoorts hebt, blijf dan binnen met de ramen en deur gesloten. Alleen dan heb je het minste last van de allergie.”

Volgens haar werkt een bezoek aan het strand van Hoek van Holland of Rozenburg helaas niet altijd verlichtend. “Ook in de duinen zijn pollen. Omdat ze niet zwaar zijn waaien ze overal dus ook langs de kust. Het graspollenseizoen is dit jaar later begonnen en meteen in een klap gaan stijgen. Dit kan ervoor zorgen dat de allergie op zijn hoogste piek zit.”

Wel heeft Monique een gouden tip voor de hooikoortspatiënten:”Als je buiten bent geweest ga dan meteen douchen, was je haar en trek schone kleren aan. Pollen blijven in je haar en kleding hangen, daarom is het belangrijk om alles te verschonen.”

Kijk hier voor meer informatie over hooikoorts en pollenverwachtingen.