Waarin vind jij je vrijheid tijdens de coronacrisis?

“Jules Schelvis doorstond de hel en wist toch als vrij mens weer iets van het leven te maken. Veel meer dan dat. “Ik heb vertrouwen in de mensheid gehouden”, zei hij. Als hij het kon, kunnen wij het ook. Wij kunnen het, wij doen het samen. In vrijheid.” – Koning Willem-Alexander, tijdens de Dodenherdenking 2020.

Het vieren van onze vrijheid gaat dit jaar iets anders dan normaal. We kunnen niet naar feestjes, festivals of terrasjes, maar dat betekent niet dat we het stilletjes voorbij kunnen laten gaan. Want, hoewel we door de coronacrisis tijdelijk niet meer van al onze vrijheden kunnen genieten, kunnen we in allerlei kleine, soms hele dagelijkse, dingen wèl onze vrijheid vinden. Laten we die kleine dingen met elkaar delen en zo stilstaan bij wat vrijheid voor ons betekent. 

Waarin vind jij tijdens de coronacrisis je vrijheid? Deel het met Rotterdam! Stuur ons een foto via Instagram, Facebook, [email protected]!

 

 

“Muziek maakt me blij. Muziek brengt mensen toch samen; dat is het mooie ervan.” – Ileen (stagiaire OPEN Rotterdam).

 

 

 

“Ik word deze dagen extra blij van bloemen en planten. Dat beetje natuur in huis, en wat zon erbij maakt dat ik me thuis ondanks alles erg vrij voel” – Sanne (eindredacteur OPEN Rotterdam).

 

 

“Lezen is voor mij vrijheid. Het is een manier om verhalen, perspectieven, levens en werelden te ervaren. Thuis kun je alsnog allerlei avonturen meemaken.” – Zoë (social media redacteur OPEN Rotterdam).

 

 

“Deze geeft mij rust, voornamelijk door de daadwerkelijke geluidsgolven te voelen.” – James (AV & Scheduling OPEN Rotterdam).

 

 

“De camper geeft mij een gevoel van vrijheid!” – Celeste (hoofdredacteur OPEN Rotterdam) 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat