Waarom zijn skibanen ‘Rotterdamse Alp’ niet meer wit? Grappenmakers reageren: ‘Waterverf?’

skibaan Outdoor Valley

Dat is ook wat. Stel je een serieuze vraag, krijg je alleen maar grappenmakers die op je vraag reageren. Het overkomt Marco die zich afvraagt waarom de skibaan van Outdoor Valley niet meer wit maar groen is. “Misschien hebben ze waterverf gebruikt.”

Foto: Outdoor Valley Wintersport

Marco stelde de vraag over de skiberg – ook wel de Rotterdamse Alp genoemd – in de Facebookgroep Kom je ook uit Rotterdam dan? Er komen veel suggesties binnen, maar die zijn niet al te serieus. Zo reageert een grappenmaker dat er “misschien waterverf is gebruikt”.

Andere grappenmakers opperen dat “het dooit” en dat “de vrachtwagen vol sneeuw uit Oostenrijk gesmolten aankwam”. Of: “Misschien is het wel de invloed van klimaatverandering.” Lachen natuurlijk, maar die antwoorden komen lang niet in de buurt van het goede antwoord.

Dit is het antwoord
Toch zijn er ook mensen die wél een serieuze poging doen om antwoord te geven op de vraag. Zo reageert iemand: “Ik denk dat een omwonende die de witte kleur niet vond passen in de omgeving. Misschien wilde hij graag een groener uitzicht.” Hele goede poging en bijna correct.

Het zijn niet de omwonenden, maar het is Outdoor Valley Wintersport – eigenaar van de berg – zelf die voor de groene kleur heeft gekozen. Volgens Outdoor Valley past de groene verschijning beter bij de natuurlijke omgeving van het Hoge Bergse Bos. “Maar ook is het materieel duurzamer. Zo zijn de matten recyclebaar en is bij het gebruik van de pistes en tubebanen geen water meer nodig.”