Wandelen door het Rotterdam van Liesbeth List

Deze week overleed de zangeres en actrice Liesbeth List op 78-jarige leeftijd. De grand dame van het Nederlandstalige lied is bijna onlosmakelijk verbonden, met Ramses Shaffy en natuurlijk Vlieland, maar de zangeres had ook een bijzondere band met Rotterdam.
Dat ontdekte Dave Boomkens tijdens het schrijven van de biografie over List ‘De dochter van de vuurtorenwachter’ die drie jaar geleden uitkwam. OPEN Rotterdam ging samen met Dave en de dochter van Liesbeth List, Elisah Baaijsma, langs verschillende plekken in de stad.

Elisah wist al veel van het levensverhaal van haar moeder, maar was toch ook verrast. “Het chocoladewinkeltje in Rotterdam van mijn voorouders is voor mij nieuw. Heel erg, maar dat wist ik dus niet. Ik heb wel familie in Rotterdam en wist dus wel dat mijn moeder haar roots hier heeft liggen.”

Voor het boek sprak hij met onder meer Boudewijn de Groot en Cees Nooteboom die haar zeer goed hebben gekend. “Daarnaast heb ik gesprekken met Liesbeth zelf gehad en de plakboeken ingezien. Die cocktail heeft geleid tot dit boek”, vertelt Boomkens. Bekijk hieronder de reportage die we eerder maakten met Dave en Elisah.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat