Warme jas voor een ander in wijkpark Oude Westen

‘Er is altijd wel iemand die aan je denkt.’ Woorden op een briefje, ondertekend door Rotterdammers Wendy, Claire en Mirjam. Zij lieten een warme winterjas achter in het wijkpark aan de West-Kruiskade voor iemand ‘die het koud heeft en zonder jas zit.’

De rode jas hing om de schouders van ‘de reus van Rotterdam’; het levensgrote beeld van Rigardus Rijnhout (Rotterdam 1922 – Leiden 1959) de op een na langste man aller tijden in Nederland. De begeleidende tekst: Hoi. Heb je het koud en heb je geen jas? Dan is deze jas voor jou. Er is altijd wel iemand die aan je denkt. Voor hulp / eten / onderdak kun je ook altijd naar de Pauluskerk of Het Leger des Heils. Liefs, Wendy, Claire en Mirjam.

OPEN Rotterdam haalde in samenwerking met Blije Gift en Vrienden van ook twee jaar lang jassen op voor Rotterdammers die zich geen nieuwe jas konden veroorloven. Dit jaar ging de jassenactie niet door door de coronacrisis. ‘Door dit soort acties is er hoop voor de minima.’Benieuwd wat dit mensen deed in 2018 en 2019? Kijk de reportages terug!

Jassenactie 2019

Lever je jas in 2018