Wat doet Beverwaard tegen het toenemende messengeweld onder jongeren?

Drie weken na de dodelijke steekpartij waarbij de 15-jarige Joshua uit Beverwaard om het leven kwam, spreken we met bewoners in de wijk. Want wat worden er nu voor oplossingen aangedragen tegen het toenemende geweld onder steeds jongere kinderen? De politie stond twee weken lang in het winkelcentrum en ging het gesprek aan met bewoners, maar is dit wel genoeg?

Bewoners van Beverwaard op Zuid zijn het messengeweld in hun wijk zat. De vijftienjarige Joshua werd twee weken geleden doodgestoken door een leeftijdsgenoot.

Bericht gaat door onder de foto

 

 

 

 

 

 

De politie stond daarom twee weken lang in het centrum van Beverwaard om met bewoners, jong en oud, in gesprek te gaan. Ook kon je er wapens inleveren.

De organisatie van ‘Wapens de Wijk uit’ die al langer strijdt tegen geweld in het gebied, startte een petitie tegen het messengeweld. Deze petitie is inmiddels al meer dan tweeduizend keer ondertekend, ook kun je een posterpakket aanschaffen met 6 posters om voor je raam te hangen. Op de posters staan kreten als ‘Een echte held is tegen geweld’ en ‘Ontwapen je hart steek energie in je toekomst’. Ook deze actie loopt heel hard en inmiddels hangt Beverwaard vol met de kreten om hulp.

 

 

 

 

 

Op 4 augustus was een stille tocht na het overlijden van Joshua in Beverwaard. Daar was Open Rotterdam toen ook bij.