Wat kun je in Rotterdam doen tijdens Koningsdag?

Over een week is het alweer 27 april en vieren we Koningsdag! Natuurlijk kleurt ook Rotterdam oranje en heb je genoeg keuze uit festivals, vrijmarkten en feesten. We zetten die keuzes op een rijtje.
Betaalde festivals
De bekendste en grootste betaalde festivals in Rotterdam tijdens Koningsdag zijn Kingsland, Kralingse Bos Festival, Oranjebitter en Kroon. Kingsland is het grootste eendaagse festival in Nederland en wordt dit jaar voor het eerst in Rotterdam gehouden. Het Kralingse Bos Festival wordt, hoe kan het ook anders, gevierd in het Kralingse Bos. Hier hoor je allerlei muziekstijlen, van hiphop tot techno.

In het Park kun je naar Oranjebitter, waar de nadruk ligt op hiphop, house, disco. Het techno- en discofestival Kroon wordt aan de voet van de Erasmusbrug gehouden met uitzicht op de Maas. Betaal je liever niet de volle mep betalen voor een kaartje, maar wil je wel de festivalbeleving? Dan kun je voor 5 euro naar het mini-festival Kroonjuweel bij het Keilecafé of voor 10 euro naar het Stadhuisplein voor Code Oranje.

Gratis festivals
Ook zonder te hoeven betalen voor een kaartje kom je zeker aan je trekken in de stad, want er zijn genoeg gratis Koningsdagfestivals waar je naartoe kan. Vooral de pleinen zijn populair: zo is op Noordplein de containerbar terug en wordt op het Heemraadsplein Tropical Kingsday gevierd, een Koningsdagfeest met een tropische tint.

Daarnaast staat de Nieuwe Binnenweg in het teken van Koningsdag. Zo vieren grand café Wester Paviljoen en café Steijn een koninklijk feest. De Witte de With krijgt voor één dag zelfs een andere naam: de Willy de With. Tijdens het Willy de With Festival kun je hier bij allerlei cafés, zoals NRC en De Witte Aap, Koningsdag vieren.

Ook bij Hotel New York, BIRD, BAR, Baroeg en Rotown kun je terecht voor jouw Koningsdagfeest of -festival.

Vrijmarkten
Koningsdag is niet compleet zonder vrijmarkten. Zo vind je een kindervrijmarkt in de Markthal en aan de Siciliëboulevard in Nesselande. Andere vrijmarkten vind je in park Rozenburg (Kralingen), het Spinozapark (Lombardijen), bij de Paradijslaan (Crooswijk), op het Deliplein (Katendrecht) en, uiteraard, in het Prinsenpark (Prinsenland). Ook Arminius opent zijn deuren voor een vrijmarkt, speciaal voor mensen die van vintage, mode en bric a brac houden.

Vorig jaar waren wij op het Deliplein en maakten wij een reportage over de Royal Roller Disco. Kijk hieronder onze reportage terug om helemaal in de stemming te komen voor Koningsdag!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat