Wat te doen tijdens Rotterdam Pride?

De Rotterdam pride week is vrijdag 17 september begonnen. Er zijn verschillende activiteiten deze week in Rotterdam, waar jij bij aanwezig kan zijn. Hier zie je een overzicht van wat er te doen valt tot 26 September.

Zo is er een boottrip langs de highlights Rotterdamse skyline op 20 september bij Spido Rotterdam op Willemsplein 85. Hou je niet zo van een boottrip en wil je meer actie? Dan kun je ook een introductietraining hardlopen of volleybal volgen bij de sportvereniging Ketelbinkie.

In Diergaarde Blijdorp is er een regenboog route, waar je kennis kunt maken met de wereld van verschillende queer dieren. Net als vorig jaar zijn de roze filmdagen weer terug in Rotterdam op dinsdag 21 september en woensdag 22 september in het LantarenVenster.

In deze hele week worden er ook verschillende conferenties gehouden. Onder andere over familie, de impact van corona op ‘veiligere plekken’, gezondheidszorg van transgenders en hoe maak je een inclusieve clubavond? Deze bijeenkomsten zijn in De Kunsthal.

De drag dinnershow staat deze week ook helemaal in het thema van Pride. De ‘Dragqueens Q3’ begint om 18:00 uur op het Weena 701 op 24 september. De dag daarna is de jaarlijkse pride demonstratie die begint op de Coolsingel om 11:00 uur en daarna door de stad trekt.

De Rotterdam Pride sluit af met een kinder botenparade bij het Maritiem Museum en een roze viering in de Arminiuskerk.

Voor meer informatie over Rotterdam pride, klik dan op deze link.
https://rotterdam-pride.com/