Wat verandert er voor jou in de nieuwe RET-dienstregeling?

Vanaf vandaag gaat de nieuwe dienstregeling van de RET in. De veranderingen vallen samen met de nieuwe dienstregelingen van andere vervoersmaatschappijen, zoals de NS. De RET heeft sommige routes en vertrektijden van bussen, trams en metro’s gewijzigd zodat reizigers sneller op hun bestemming zijn.
Zo zijn er voornamelijk ‘s avonds betere aansluitingen. Iemand die om 00:00 uur vanaf Rotterdam Centraal reist met de metro, tram of bus, komt nu ook thuis, zo valt te lezen op de website van de RET. Daarnaast gaan metro’s op metrolijnen B en E vroeger rijden, waardoor de luchthaven ’s ochtends makkelijker te bereiken is.

Een andere belangrijke wijziging is dat tussen metrostations Slinge en Pijnacker Zuid de RET extra metroritten inzet tijdens de middagspits. Voorheen zette de vervoersmaatschappij alleen extra spitsritten in op metrolijn E tijdens de ochtendspits. Ook heeft de RET de vakantiedienstregeling verkort van zeven naar zes weken. Bekijk hier alle wijzigingen.

De dienstregeling van alle Nederlandse vervoerders verandert ieder jaar rond december. In sommige jaren zijn de veranderingen groot, al lijkt dat dit jaar mee te vallen. Ook bij de NS verandert er voor Rotterdammers weinig. De belangrijkste wijziging is een extra trein die wordt ingezet op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Amsterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat