Wat wel en niet kan in Rotterdamse kerken

Onlangs meldde het AD dat de Rotterdamse rockmuzikant Elle Bandita met haar band DOOL werd afgewezen voor het opnemen van een videoclip in de Laurenskerk.

Naar eigen zeggen kreeg ze de kans niet om uit te leggen wat de bedoeling was, toen ze vertelde dat ze rockmuziek maakt. Volgens haar is het raar dat er wel housefeesten worden gegeven, maar rockmuziek wordt gezien als iets duivels.

OPEN Rotterdam nam de proef op de som en belde een aantal kerken verdeeld over verschillende wijken in Rotterdam.

De meeste kerken geven resoluut aan geen nevenactiviteiten te organiseren, omdat de vaste kerkbezoeker hier niet op zit te wachten. Het geven van een rockconcert is daar dus helemaal uitgesloten.

De Michaëlkerk in Blijdorp zegt beperkt (klassieke) concerten te organiseren. Dit wordt niet veel gedaan, omdat er volgens hen weinig mensen van buiten naar toe komen. Ook de Evangelische gemeente De Deur in IJsselmonde zegt andere activiteiten te organiseren naast de vaste kerkdiensten. Zo worden er onder andere: talentenjachten, lezingen en filmavonden gehouden.

Het is dus niet helemaal onmogelijk om je met andere activiteiten bezig te houden dan bidden, in het huis van God. Wel ligt er een grens in wat wel en niet wordt toegestaan. Tot die tijd moet Elle Bandita met haar band op zoek naar een ander alternatief voor de opnames van hun videoclip.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat