Water en het waterplein

Water is iets waar veel mensen niet zo snel bij stilstaan, maar voor de Britse Amy Sharrocks in het kunst. Zij is de bedenker van het Museum of Water en heeft op uitnodiging van de Rotterdamse Schouwburg het Museum Of Water naar Rotterdam gebracht. De hele maand september staat het Gemaal op Zuid in het teken van deze groeiende collectie water.

Een innovatieve oplossing voor de opvang van water is het Waterplein in het Zomerhofkwartier. Normaliter is het een plek waar scholieren pauzeren en sporten. Bij overvloedige regen is het een verzamelplaats voor regenwater om het riool te ontlasten. Het waterplein zorgt ervoor dat de stad voorbereid is tegen klimaatveranderingen en de effecten daarvan. Dat heet met een chique woord: Klimaatadaptatie.

Rotterdammers worden ook gevraagd hun water met verhaal te doneren aan het museum. Naast de verschillende soorten water in potjes kunnen bezoekers ook lezingen en workshops bijwonen. Voor de kinderen zijn er verschillende kinderactiviteiten.

Heb je water met een verhaal? Schenk het dan aan het gemaal. Stuur ons een foto van jouw waterdrager en maak kans op een leuke prijs! Kijk voor meer informatie op http://museumofwaterrotterdam.tumblr.com/