We Are Public moet culturele sector in Rotterdam een boost geven

Anne Harbers

We Are Public breidt uit naar Rotterdam. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen vanaf deze maand voor een vast bedrag in de maand verschillende voorstellingen, concerten, films en exposities bezoeken. Theater Rotterdam, WORM en kunstinstituut Melly hebben zich onder andere bij het cultuurplatform aangesloten.

Na onder meer Amsterdam, Utrecht en Den Haag kunnen Rotterdammers zich nu ook aanmelden voor het cultuurlidmaatschap. “Dat We Are Public al in 12 steden in Nederland zit, maar nog niet in Rotterdam kan natuurlijk eigenlijk niet. Want als er één stad is waar we met We Are Public naartoe willen, dan is het wel Rotterdam. Een rauwe, bruisende stad vol grensverleggende makers, festivals, theaters, musea en podia”, aldus de stichting. Het team van We Are Public stelt samen met zo’n twintig aangesloten Rotterdamse instellingen een programma samen. Voor 18 euro krijgen Rotterdammers een pas waarmee ze verschillende evenementen kunnen bezoeken. Zo is er de mogelijkheid om een film in LantarenVenster te bekijken maar staan er ook concerten in De Doelen of Rotown op het programma.

De lancering van We Are Public in onze stad, moet er niet alleen voor zorgen dat meer mensen kennis maken met de culturele sector, maar ook makers en culturele instellingen helpen om de zalen vol te krijgen. “En dat is hard nodig want de sector kampt na twee crisisjaren nog steeds met te lage bezoekersaantallen.” Met de lancering van We Are Public in Rotterdam start de zoektocht naar de eerste 1500 Rotterdamse leden.

Beeld door: Anne Harbers