Weekoverzicht 010nu: 1000 lichtjes op Beijerlandselaan en het oudste café van Rotterdam

kaarsen beijerlandselaan

Dit is het weekoverzicht van de beste, leukste en mooiste 010nu reportages van deze week. Mocht je ze nog niet gezien hebben, dit is je kans!

1.000 kaarsjes op de Beijerlandselaan
Deze week is het precies één jaar geleden dat relschoppers in Rotterdam in opstand kwamen tegen de avondklok. Met als gevolg heel veel ravage op de Beijerlandselaan. Maar de rellen hebben uiteindelijk ook iets moois gebracht: bewoners en ondernemers zijn dichter tot elkaar gekomen. Met kaarsen wordt stilgestaan bij alle mooie initiatieven die sinds de rellen hebben plaatsgevonden in de straat en wijk.


Bewoners Oude Noorden zetten zich in voor verkeersveiligheid

Het schort volgens sommige bewoners nogal aan de verkeersveiligheid in Noord en zij zijn daar nu wel klaar mee. Binnenkort start een experiment met eenrichtingsverkeer in de Zwart Janstraat en Ted en Martha moeten nog maar zien of dat de situatie juist niet verergert. Ze zijn bang dat de drukte in de omliggende straten alleen maar toeneemt en de straten nog gevaarlijker zullen worden.

Hongerige mensen in de rij voor Mama Hong
Rotterdammers staan massaal in de rij om een loempia te halen bij loempia kraam Mama Hong op de Lijnbaan. De loempia’s zijn een groot succes. Hoe komt dat? OPEN Rotterdam gaat tijdens de lunch op onderzoek uit.

Ruim honderd struikelsteentjes geplaatst in Liskwartier
Koen en Saskia hebben samen met vrijwilligers hard gewerkt om verschillende verhalen te verzamelen van mensen die uit Rotterdam zijn afgevoerd naar concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog. Om hun verhalen niet te vergeten plaatsten ze daarom meer dan 100 steentjes in de grond in het Liskwartier.

Het nieuwe oudste café van Rotterdam staat in IJsselmonde
Het pand van café De Gouden Leeuw werd onderzocht door historisch onderzoeker Marco Verhoef. Het café bleek in 1814 al te boek te staan als herberg en stoot daarmee Melief Bender van de troon als oudste café van Rotterdam.