Weekoverzicht 010nu: de beste 010nu-verhalen van de afgelopen week

Dit is het weekoverzicht van 010nu met daarin de beste 010nu-verhalen van de afgelopen week.

Als je tussen 2001 en 2007 naar rap en hiphop luisterde, dan moet je gehoord hebben van de rapgroep YSG uit Hoogvliet. De acht jongens, toen allemaal tussen de 14 en 18 jaar, waren in de jaren nul supersterren in Rotterdam en daarbuiten. Ondertussen is de rapmicrofoon bij de meeste leden aan de wilgen gehangen en leven de mannen een rustig bestaan met vrouw en kinderen. Toch blijven de herinneringen levend en denken ze na over een eventuele comeback.

Ze zijn nog net niet aan het vechten geslagen langs de waterkant, maar druk is het soms wel. Vissers zien dat hun hengelsport de laatste maanden steeds populairder is geworden. Reden: de coronapandemie, waardoor mensen meer vrije tijd hebben en minder snel naar het buitenland gaan.

De bewoners van Pernis hebben een burgerwacht in het leven geroepen om te voorkomen dat het zwembad voor de rest van het seizoen moet sluiten. Afgelopen zaterdag op zondag werden er ‘s nachts nog een groepje mensen, vermoedelijk van buiten Pernis, tegengehouden bij inklimming van het hek.

Deze week gingen we ook naar Hoek van Holland, om met de bewoners de stofoverlast te bespreken. Bewoonster Yvonne de Water starten een Facebookgroep ‘Hoek van Holland Schoon’ en daar regent het sinds kort klachten. 

Kunstenaar Rik is al een tijdje bezig met het verzamelen van verhalen van bewoners in Ommoord. Die verhalen verwerkt de kunstenaar, die onder de naam Riqetiq werkt, in een enorme muurschildering die iedereen kan bewonderen in de wijk. 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter