Weekoverzicht 010nu: Kijkje achter de schermen bij de RET, nachtelijke handhavers en ongeluk met watertaxi

Het grootste nieuwsverhaal van deze week was natuurlijk de aanvaring tussen de watertaxi en de Spido vlakbij de Erasmusbrug. Daarnaast kregen we een kijkje achter de schermen bij de RET en volgden we twee handhavers op hun eerste, nachtelijke ronde.

Donderdagmiddag 21 juli is er een watertaxi op een rondvaartboot van rederij Spido gebotst. Het ongeluk is vastgelegd op verschillende camera’s, gericht op het waterverkeer op de Nieuwe Maas. Op de beelden is te zien hoe de taxi volledig onder de Spido verdwijnt.
Tijdens de botsing zaten er zes mensen in de taxi, de schipper en vijf passagiers. Alle zes de personen zijn gered. Daan van der Have, een van de eigenaren van de Watertaxi Rotterdam, meldt aan de Telegraaf dat het hier om een ervaren kapitein gaat en dat het nog te vroeg is om te speculeren over de schuldvraag.

Goed samenwerken
Het openbaar vervoer is voor veel Rotterdammers onmisbaar om op hun bestemming te komen. Het RET-personeel werkt voor en achter de schermen hard om Rotterdamse reizigers daar te krijgen. OPEN Rotterdam is daarom langsgegaan bij een aantal RET-medewerkers om te kijken wat er nou eigenlijk allemaal nodig is om de trams en metro’s te laten rijden

Nachtboa’s
Rotterdamse gemeentelijke handhavers worden sinds kort ook op vrijdag en zaterdag in de nachtelijke uurtjes de straat opgestuurd. Het verruimen van de werktijden van de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) maakt onderdeel uit van een proef van het nieuwe stadsbestuur en moet ervoor zorgen dat Rotterdammers zich ook na middernacht veilig in onze stad kunnen begeven.