Weekoverzicht 010nu: starters kopen met lening eerste huis en een ode aan gabbers

Het zonnetje schijnt weer in Rotterdam en dat is volop te merken in de stad. Zo werd er een softbaltoernooi in het Zuiderpark georganiseerd én hakken gabbers er op los. Ook worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de metroverbinding naar Hoek van Holland, zodat als de zomer écht aanbreekt we met onze slippers en zwembroek zo naar het strand kunnen!

Sfeervol Zuid-Amerikaans softbaltoernooi in het Zuiderpark
Het Zuiderpark was op zondagmiddag 15 mei de locatie voor een Zuid-Amerikaans softbaltoernooi. Het werd georganiseerd vanuit de Rotterdamse Dominicaanse gemeenschap,maar er waren ook Antilliaanse en Cubaanse ploegen bij. Het toernooi vindt vaker plaats. ‘Bij ons zit dat gewoon in ons bloed, dit is onze nationale sport’, aldus Andres Carmona, organisator van het toernooi.

RET test laatste stukje metroverbinding naar het strand van Hoek van Holland
Er is een goede kans dat Rotterdammers deze zomer op slippers met een opblaaseend in de metro zitten. Het laatste stukje metroverbinding van de Hoekse Lijn, die reizigers bij het strand afzet is bijna af. Maandag voert de RET de eerste testritten uit.

Bewoners Lloydkwartier niet blij met plannen demping Schiehaven
Als het aan de gemeente ligt wordt de Schiehaven voor een derde gedempt om ruimte te maken voor woningen. Maar daar zijn bewoners van Delfshaven helemaal niet blij mee “Als je bouwt is prima, maar je moet ook de leefbaarheid en groen in balans houden”. Vereniging Bedrijven Bewoners Lloydkwartier organiseerde een rondleiding door in het gebied voor de nieuwe raadsleden, om de gemeente op andere gedachten te brengen.

Rotterdam viert, ondanks kritiek, zestigste starterslening
Marieke en Emiel is het als starters op de Rotterdamse woningmarkt gelukt om een huis te kopen. De twee gloednieuwe huiseigenaren zijn twee van de 60 aanvragers van de starterslening van de Gemeente Rotterdam. Dinsdagmiddag kregen de twee een bos bloemen en een cheque uitgereikt op het stadhuis uit de handen van wethouder Bas Kurvers van wonen: “We vieren dat we de starterslening hebben en we ‘m vandaag voor de zestigste keer hebben uitgereikt.”

Ode aan de geschiedenis van gabber in de musical Gabber4Life
Gabber4life is een theatershow waarin gabber, opera en moderne dans samenkomen om het ontstaansgeschiedenis van de gabbercultuur te laten zien. Afgelopen weekend waren de eerste repetities.

Tot volgende week!