Weekoverzicht 010nu: traplopende vissen en Rotterdammers over inval Oekraïne: ‘onwerkelijke situatie’

Het is weer een bewogen week geweest, met de stormen die over ons land trokken nog in ons geheugen, de Russische inval in Oekraine en het loslaten van bijna alle coronamaatregelen. Met dit weekoverzicht van 010NU ben je snel weer compleet up-to-date!

Vlogger Gina neemt schade op in Arboretum Trompenburg na de storm
Er heeft door de stormen een horticulturele tragedie plaatsgevonden in Trompenburg. Er zijn onder andere enorm veel bomen gesneuveld. Gina gaat langs en neemt de schade op met Hester Pastwa-Avis van het Arboretum.

Vissen die traplopen? Ja, echt! Leuvekolk prettigere plek voor waterdieren door ‘ladder’
De Leuvekolk ondergaat de komende periode een metamorfose en dat is goed nieuws voor vissen. Groot onderdeel van de transformatie is een vissentrap: een vispassage waardoor vissen van de Nieuwe Maas, via de Leuvehaven, de Leuvekolk in kunnen zwemmen en andersom.

Jocelyn was verslaafd en dakloos, werd kapper en verzorgt nu lotgenoten
Rotterdammers met financiële, huisvestings- of verslavingsproblematiek kunnen bij koffiezaak BLEND in Bloemhof terecht voor een gratis knipbeurt, kop koffie en een tweedehands kledingstuk. De actie heet ‘Geknipt voor de toekomst’ en is bedacht door haarstylist en barbier Jocelyn die ooit zelf verslaafd en dakloos was.

Zo kijkt Rotterdam naar de oorlog in Oekraïne: ‘een onwerkelijke situatie’
Rusland heeft de aanval geopend op OekraÏne. Er zijn sinds donderdagochtend explosies en raketaanvallen in het hele land en op verschillende plekken zijn Russische militairen de grens over getrokken. De chaos is in Oekraïne na het uitbreken van de oorlog groot en dus proberen veel inwoners het land te ontvluchten. Hoe kijkt Rotterdam naar de Russische aanval?

Moeders uit de Wijk trekken Oude Westen door om mensen te helpen
Moeders uit de Wijk is het nieuwe project van Stichting Krachtvrouwen Oude Westen. Met dit project stuurt initiatiefnemer Amina Ali Hussen vijftien moeders de wijk in, om zo problemen op te lossen en de mensen te helpen.