Weer aan het werk door de sjaals van Soossjaal

Voor veel mensen is het moeilijk om aan werk te komen. Soossjaal is voor hun een uitkomst. Van ontwerpen tot social media; ze kunnen op verschillende vlakken werkervaring op doen.

Nursen, Habiba en Sofia konden moeilijk aan werk komen. Samen met Sociaal Coördinator van het buurtcentrum de Nieuwe Nachtegaal, Janet Neyhoft, begonnen zij Soossjaal in oktober 2016. Nursen heeft altijd al als droom gehad om modeontwerpster te worden. Bij Soossjaal kan zij leren om de mooiste sjaals te ontwerpen. Drie dagen in de week is zij aanwezig in het buurtcentrum. De dames leren naast het maken van de sjaals ook veel over solliciteren. Ze krijgen trainingen over solliciteren, maar ook hoe je bijvoorbeeld een website maakt en je een eigen bedrijf opstart. De dames worden ook uit hun comfort zone gehaald. Zo moest Nursen bijvoorbeeld solliciteren met een filmpje. Ze vond het eng, maar met de hulp van Janet heeft ze het toch gedaan.

Bij Soossjaal zijn niet alleen de medewerkers sociaal, maar ook van hun klanten wordt verwacht dat ze een steentje bijdragen. Bij elke sjaal die via de webshop wordt besteld, wordt een CV meegestuurd van één van de werkzoekenden. Aan hun klanten wordt gevraagd om in hun netwerk te kijken of ze een vacature hebben voor de werkzoekende. Op deze manier is er voor één kandidaat een functie gevonden in een hotel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat