Weer naar school? Dit zijn de regels

Op maandag 31 augustus beginnen de scholen weer. Basischolen, middelbare scholen en vervolgopleidingen starten aan het nieuwe jaar, maar niet zoals we gewend zijn. Vanwege het coronavirus moeten ook scholen zich houden aan bepaalde maatregelen, maar hoe zit dat precies per school?

Sinds 11 mei gaan kinderen op de basisschool weer volledig naar school. Leerlingen van 4 tot en met 12 jaar mogen bovendien naar de bso, de kinderopvang en sportactiviteiten. Wel moeten ze thuisblijven bij klachten.

Vanaf het nieuwe schooljaar gaan ook de middelbare scholen weer volledig open. De leerlingen hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden, maar docenten en ander personeel worden wel geacht dit te doen.

Op beroepsonderwijs en universiteiten zit dit anders. Er kan sprake zijn van spreiding en aangepaste roosters, en niet alle lessen kunnen worden gevolgd als vanouds. Het is aan de onderwijsinstelling zelf om te bepalen hoe dit wordt uitgevoerd.

Hogeschool Inholland laat via de website weten dat thuiswerken en -studeren de norm blijft. Vrijwel alle colleges worden online gegeven, maar de school is wel geopend om plek te bieden aan studenten. Ook Hogeschool Rotterdam verzoekt studenten om alleen naar school te komen als het noodzakelijk is.

De Erasmus Universiteit geeft aan dat ze geopend zijn, maar wel met 20 procent capaciteit. Overal wordt iedereen aangeraden om zo veel mogelijk thuis te blijven, en zeker het huis niet te verlaten bij klachten.

De gemeente Rotterdam heet, samen met de onderwijsinstellingen, nieuwe studenten van harte welkom door middel van een video.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat