Wereldhavendagen 2017 – Zaterdag

De tweede dag van de veertigste editie van de Wereldhavendagen was nog drukker, mooier en vooral zonniger dan de eerste dag. Ook vandaag waren we aanwezig met een live-uitzending vanaf de Cruise Terminal Rotterdam.
 
 

 
 
 
 
Kijk hieronder deze live-uitzending terug, waarin we onder meer een kijkje namen bij de sleepboten uit Maassluis, de Oceaniumboot van Diergaarde Blijdorp en we spraken met een tweetal jonge talenten uit de maritieme wereld. 


Niet alleen op Katendrecht, maar ook op de Holland Amerika Kade, Rijnhaven en bij de Wilhelminapier was er genoeg te doen. Bij het Derde Katendrechtse Hoofd was bijvoorbeeld een aantal boten uit Maassluis te vinden. De buurgemeente van Rotterdam staat bekend om haar sleepboten en dit weekend was het voor het eerst dat de voltallige vloot naar Rotterdam was afgereisd. Verslaggever Marwan Abu Ayyash sprak met schipper Chris Zweers. 

Grote aandachtstrekker was de Oceaniumboot van Diergaarde Blijdorp, genaamd de Haaibaai. Dit schip brengt elke maand zo’n 550 ton vers oceaanwater uit de Atlantische Oceaan naar Rotterdam voor de dieren in het Oceanium in Blijdorp.

Belangrijk punt in de haven is de ontwikkeling van zowel technologie als mensen. Daarom worden elk jaar nieuwe zogenoemde ‘young maritime representatives’ gekozen: vier jonge talenten uit de haven. Dennis van der Meer, mbo-student Scheepsbouw & Jachtbouw, volop bezig met het ontwerpen van superjachten en Desiree Raaijman, bachelor student Militaire Bedrijfswetenschappen, die al van jongs af aan weet dat ze de zee op wilde, zijn twee van de vier nieuwe jongerenambassadeurs, gekozen uit een groep van tien talenten. Onze presentator Tenny Tenzer sprak op het terras van de Cruise Terminal Rotterdam met de twee talenten.

Veel interesse was er deze zaterdag ook voor de technologische ontwikkelingen en innovaties die in Rotterdam worden toegepast. Voor de visserij gaf Pim Visser, visserijvoorman, aan reporter Suzanne de Charon een uitleg over de technieken en technologieën die de vissers gebruiken om duurzamer vis te vangen.

Behalve deze bezienswaardigheden, waren er ook nog demonstraties van reddingsmaatschappijen, drakenboot- en sloepenraces en liet de marine zien hoe zij de zeeën beschermen tegen de moderne piraten.

De zaterdagavond wordt afgesloten met een muzikaal hoogtepunt, met optredens van onder andere Level 42, Balkanopolis en Nielson. Je kunt meekijken vanaf de Holland Amerikakade, Willemskade en de Erasmusbrug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat