WERELDHAVENDAGEN 2017 – Zondag

De derde dag van de veertigste editie van de Wereldhavendagen was met een bezoekersaantal van ruim 430.000 een groot succes. Ook vandaag waren we aanwezig met een live-uitzending vanaf de Cruise Terminal Rotterdam.

Kijk hieronder deze live-uitzending terug, waarin we onder andere in gesprek gaan met de directeur van de Wereldhavendagen, Sabine Bruijnincx, kijken we mee met een demonstratie van het Loodswezen en spreken we bezoekers over hun ervaringen tijdens het 3-daagse festival.

Sabine Bruijnincx, directeur van de Wereldhavendagen is ontzettend blij met het verloop van de veertigste editie van de Wereldhavendagen. “Het was bijzonder leuk en mooi. We hebben geboft met het weer, het was een prachtig en stralend weekend. En dat we dan zo’n jubileumeditie hebben en een feestje mogen vieren is dan geweldig”, aldus Bruijnincx. Als hoogtepunt noemt zij de vuurwerkshow van zaterdagavond, maar ze is ook erg trots op alle activiteiten die er zijn om de haven zichtbaarder te maken.

Ook voor de jongste bezoekers van de Wereldhavendagen was er deze editie van alles te doen. Zo konden zij op Zeilschip Eendracht kennis maken met de zeilsport. “Het is belangrijk dat jongeren meer te weten komen over zeilen, omdat het historisch erfgoed is”, aldus Hein Bartels, medewerker van het zeilschip. De tocht door de Rotterdamse haven met het schip zorgde dan ook voor veel enthousiaste reacties van bezoekers.

De Loodswezen-demonstratie op de Maas trok veel bekijks. Loodswezen Rotterdam-Rijnmond loodst jaarlijks zo’n 56.000 schepen veilig de havens in en uit. Tijdens de Loodswezen-demo konden bezoekers zien hoe loodsboot, tender, jol en helikopter gezamenlijk invulling geven aan die functie.

De bezoekers van het maritieme evenement hebben erg genoten. “Ik ben Rotterdammer, dus de Wereldhavendagen is iets geweldigs. En vooral ook leuk dat al die mensen erbij zijn en het naar hun zin hebben”, aldus een trotse Rotterdamse bezoeker. Een andere bezoeker is blij met het kijkje achter de schermen dat het evenement biedt: “Ik vind dat Rotterdam het goed doet om te laten zien wat er allemaal gebeurt in de haven, want het is veel groter en veel meer dan de Rotterdammers denken. We zijn er allemaal wel trots op, maar wat er allemaal gebeurt dat zie je nu vandaag”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat