WereldKankerdag: Succesvolle haardonatie actie Maasstad Ziekenhuis

In het kader van WereldKankerdag, die dit jaar op 4 februari valt, organiseerde het Maasstad Ziekenhuis een grootschalige haardonatie actie.

Heleen Klein, oncologisch fysiotherapeut bij het Maasstad Ziekenhuis, is de initiatiefneemster van de actie: “Ik heb in mijn werk zo vaak het verdriet en de pijn gezien van mensen die hun haar verloren door chemokuren, dat ik iets wilde doen. Het is voor mij weinig moeite om mijn haar te laten groeien en te doneren. Blijkbaar dachten meer mensen daar zo over want mijn idee heeft uiteindelijk geresulteerd in deze hartverwarmende actie.”, aldus Heleen.

In totaal doneerden 95 mensen vrijwillig hun haar. Deze opkomst had het ziekenhuis op voorhand nooit durven dromen. De verwachting was namelijk dat er ongeveer 60 mensen hun haar zouden doneren.

Er konden in totaal bijna 100 zakjes met gevlochten haar worden aangeboden aan Aderans Hair Center, die er haarwerken van maakt. Tien daarvan worden kosteloos aangeboden aan patiënten van het ziekenhuis met kanker.