Wereldlichtjesdag

Vandaag, zondag 10 december, is het Wereldlichtjesdag. Over de hele wereld steken mensen een lichtje of kaarsje aan voor overleden kinderen. Ook in Rotterdam. Op crematorium en begraafplaats Hofwijk en de Zuiderbegraafplaats worden in het kader van Wereldlichtjesdag herdenkingen gehouden.

Hofwijk verzorgt sinds 2013, in samenwerking met Rotterdamse ziekenhuizen, de crematie van te vroeg geboren kindjes. De besloten herdenking op Hofwijk is specifiek voor ouders die hun kindje op Hofwijk hebben laten cremeren. Volgens het crematorium is de behoefte aan een herdenking groot. Daarom organiseert het team voor de derde keer deze bijzondere middag voor nabestaanden. Wij hopen hiermee bij te dragen aan de verwerking van hun verlies’. In het park van Hofwijk staat een speciaal monument ter nagedachtenis aan overleden kinderen, het kunstwerk Moederschoot.

De Zuiderbegraafplaats faciliteert voor de eerste keer een herdenking op Wereldlichtjesdag. De begraafplaats kreeg de vraag van een stel of het mogelijk was om op 10 december langer open te blijven voor een stille tocht voor ouders van overleden kinderen om zo hun kinderen te herdenken. “Wij hoefden niet lang over deze vraag na te denken en hebben onze medewerking toegezegd”, aldus de bedrijfsleider van de begraafplaats.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat